Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-04@04:31:41 GMT

کلاب‌هاوس ایرانی چطور نوشته شد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۵۴۲۰

کلاب‌هاوس ایرانی چطور نوشته شد؟

همشهری نوشت: کلاب‌هاوس که از یک‌سال پیش راه‌اندازی شد، در ماه‌های اول انتشار توانسته بود فقط 1500کاربر را جذب کند. با این حال، پس از آنکه «ایلان‌ماسک» یک اتاق گفت‌وگو راه‌اندازی کرد، این اپلیکیشن به سرعت رشد کرد و در میان کاربران رواج یافت و به‌عبارتی «ترند» شد.

از سوی دیگر، از آنجا که عضویت در کلاب‌هاوس منوط به دریافت دعوتنامه از سوی کاربران فعال بود و تنها برای سیستم‌عامل ios توسعه یافته بود، بسیاری از مردم ازجمله ایرانی‌ها که اکثریت قابل توجه آنها (حدود 85درصد) از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند، مشتاق پیوستن به این اپ بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب برنامه‌نویسان دست به‌ کار شدند تا نسخه‌ای را عرضه کنند که روی اندروید هم اجرا شود.

یکی از نسخه‌های غیررسمی و مشهور این پلتفرم برای سیستم‌عامل اندروید اپلیکیشن Clubhouze است که توسط برنامه‌نویس‌های ایرانی نوشته شده است.

داستان کلاب‌هاوز ایرانی 

فضای تصویری اینستاگرام الزامات و محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند که برخی از کاربران علاقه‌ای به انتشار ویدئو چه به ‌صورت زنده و چه به ‌صورت ضبط‌شده ندارند؛ اما ماهیت صوتی این اپلیکیشن باعث می‌شد که هر کس در هر شرایطی بتواند به بحث‌های مطرح در آن بپردازد.

میلاد نوری، برنامه‌نویسی که نامش با انتشار کلاب‌هاوز این روزها بیشتر شنیده می‌شود می‌گوید: «هنگامی که تصمیم گرفتم کلاب‌هاوز را برای اندروید راه‌اندازی کنم نزدیک به ایام نوروز بود و فکر کردم که این کار می‌تواند بسیاری از نیازهای مردم را در تعطیلات برطرف کند.»

این برنامه‌نویس ایرانی از فردی به نام گریشکا(Grishka) که یک برنامه‌نویس اهل روسیه است، نام می‌برد که پیش از او نسخه‌ای را برای اندروید نوشته بود. گریشکا اگرچه به‌ گفته خودش قبلا از برنامه‌نویسان تلگرام بوده، اما نسخه او محدودیت‌های بسیاری داشت و فقط امکان مشارکت در اتاق‌ها و بحث‌ها را فراهم می‌کرد.

نوری در تماس با گریشکا درخواست‌های اولیه را برای اضافه کردن امکاناتی مانند ایجاد اتاق گفت‌وگو، مدیریت اتاق، تعریف مدیر اتاق و موارد دیگر به برنامه‌نویس روس می‌دهد، اما پس از حدود 20روز که پاسخی نمی‌گیرد، خودش دست به ‌کار می‌شود تا این محدودیت‌ها را رفع کند.

او می‌گوید: «پس از آنکه نسخه گریشکا را کامل کردم، در کافه‌بازار و گوگل‌پلی منتشر شد و طی مدت کوتاهی حدود 50هزار بار نصب شد که اکنون به 70هزار نصب رسیده است.»

نگرانی کاربران

با این حال، متأسفانه نسخه اپن سورس کلاب‌هاوز در قالب 2نسخه دیگر، اما با همان اسم و آیکون در کانال‌های تلگرامی منتشر شد و سوءاستفاده‌هایی صورت گرفت. یکی از آنها مبلغی را از کاربران مطالبه می‌کرد و دیگری به این صورت بود که اگر کاربری، کاربر دیگری را عضو اپلیکیشن می‌کرد، به ‌صورت خودکار کاربر جدید کاربر اول را دنبال می‌کرد(follow) که این موضوع تبعات ناخوشایندی داشت.

نوری می‌گوید: این موضوع باعث شد که کلاب‌هاوز را در 2فروشگاه معتبر عرضه کنیم و سورس‌های جدید را هم منتشر نکردیم. با این حال، از کارشناسان امنیت اطلاعات درخواست می‌کنیم که آن را بررسی و ایرادات احتمالی را به ما اعلام کنند تا خیال کاربران راحت باشد.

اتصال کلاب‌هاوز به سرور اصلی

انتشار این نسخه با سابقه‌ای که از نسخه‌های غیررسمی تلگرام در ذهن وجود داشت به بعضی از نگرانی‌ها دامن زد و شبهه‌هایی در مورد اتصال آن به یک سرور دیگر ایجاد شد.

نوری در مورد امنیت کلاب‌هاوز و احتمال اینکه این نسخه در مسیر سرور اصلی از سرور دیگری عبور می‌کند، می‌گوید: «در این میان 2موضوع وجود دارد. اول اینکه برخلاف اپلیکیشن‌های دیگر مانند تلگرام، در کلاب‌هاوز هیچ موضوع خصوصی مانند رمز عبور و پیام خصوصی وجود ندارد. تنها یک پروفایل وجود دارد که همه می‌توانند مانند اپلیکیشن‌های دیگر مشاهده کنند. نکته دیگر این است که می‌توانید به‌گونه‌ای صحبت کنید که همه به ‌صورت عمومی آن را بشنوند. نکته بعد؛ این اپ به‌طور مستقیم به سرور اصلی کلاب‌هاوس وصل می‌شود، درحالی‌که تلگرام طلایی و دیگر تلگرام‌های غیررسمی به سرور خود وصل بودند و سرور آنها به سرور اصلی تلگرام وصل می‌شد.»

برنامه‌نویس ایرانی همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که ما این نسخه را در کافه‌بازار و گوگل‌پلی عرضه کردیم تا از کانال و فیلتر متخصصان امنیت اطلاعات آنها عبور کند. ضمن آنکه توسعه‌دهنده مشخص است و ما هم به ‌منظور شفاف‌سازی قید کردیم که این نسخه «غیررسمی» است و آیکون آن را هم تغییر دادیم تا کاربران بدانند که نسخه رسمی را نصب نمی‌کنند.

 ورود سیاسیون و خارجی ها

با ورود محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه به این اپ، ضمن افزایش کاربران مشخص شد که اتاق‌ها محدودیت 8هزار نفری دارند و پس از آن بود که شمار کاربران آنلاین به 11هزار نفر رسید. اکنون به جز وزیر امور خارجه که از همین نسخه استفاده می‌کند، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق هم در این فضا حضور دارند.

این برنامه‌نویس ایرانی می‌گوید: «از 70هزار کاربر فعال این نسخه، 20هزار کاربر از کشورهای مصر، عمان، لبنان و ایتالیا هستند. علت اینکه نسخه ما بین کاربران خارجی رواج پیدا کرد، رفع‌شدن اشکالات نسخه گریشکا (برنامه‌نویس اهل روسیه)بود.» 

منبع: الف

کلیدواژه: برنامه نویس سرور اصلی کلاب هاوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۵۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم

همشهری آنلاین - بهاره خسروی : قصه ها و ترانه های و ماشین‌نوشته های تهران قدیم خط به خطش برای اهالی تهرانی که در گرد و غبار روزگار مویی سپید کرده‌اند پر از خاطره‌های فراموش نشدنی است.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

«محمود منیعی» تهران‌پژوه، درباره این موضوع توضیح می‌دهد: «با عجین شدن خودرو در زندگی روزمره مردم و جمع شدن بساط درشکه‌چی‌ها اغلب راننده‌ها برای جلب مشتری بیشتر و بازارگرمی سعی می‌کردند از ‌ترفندهای مختلفی استفاده کنند. قدیم‌ها خودروها فاقد پخش‌صوت یا رادیو بودند. به همین دلیل، اغلب راننده‌ها سعی می‌کردند با خوش‌وبش و نقل روایت‌های جالب به نحوی با مسافران ارتباط بگیرند تا اینکه به مرور زمان راننده‌ها یا شوفرهای خوش‌صدا شروع کردند به آوازخوانی در طول مسیر که در ماشین دودی هم انجام می‌شد.»

بنا بر این، خواندن تصنیف‌هایی کوچه‌بازاری مانند ترانه معروف ماشین مشدی ممدلی نه بوق نه صندلی و از قند و شکر ساخته‌ام جوجه خروس، آقایان یکی یه دونه خروس و... در هنگام سفر رواج پیدا کرد.

اما قصه ماشین‌نوشت ماجرای جالب‌تری دارد. مطالبی که اغلب برگرفته از دلمشغولی‌های روزمره صاحب خودرو بود. درباره فرهنگ ماشین‌نوشت‌ها «سیدجمال هادیان طبایی‌زواره» کتابی با عنوان «اتول‌نامه» نوشته است که در آن به موضوع همین ماشین‌نوشت‌ها و معروف‌ترین و پر مخاطب‌ترین آنها در میان راننده‌ها پرداخته شده است.

منیعی در این باره می‌گوید: «زیبایی بصری خودروها و اینکه پیام و اثری تلنگرآمیز برای ذهن مخاطب داشته باشد برای راننده‌های تهران قدیم بسیار مهم بود و به همین دلیل سعی می‌کردند وسیله نقیله‌شان را با بهترین شکل و نوشته‌ها تزیین کنند و به نحوی تو چشم شهر باشد؛ از جمله: عمرا اگر لنکه‌ام را پیدا کنی / خدایا هیچ جوانی را نامراد نکن/ مژده ‌ای دل که مسیحا نفسی می‌آید / سلام جیگر طلا / ناظم نظم جهانی کی می‌آیی / خدا کند که بیایی و..»

کد خبر 848729 برچسب‌ها هویت شهری تهران اتومبیلرانی

دیگر خبرها

  • مجازات واتس‌اپ برای کاربران خاطی!
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • شوفرهایی که خواننده شدند + فیلم
  • «شب نغمه‌های اذان ایرانی» روی صحنه می‌رود
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • کتاب صوتی «داستان‌های پارسی» در یونان منتشر شد
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • تفسیر یک ضرب‌المثل در برنامه تلویزیونی | این ضرب‌المثل درباره افراد متظاهر است | ویدئو
  • تیک‌تاک در آستانه حذف از اپ استور آیفون