Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@05:08:26 GMT

عامّه پسند یا ضد مصالح عامّه؟!

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۳۰۱۰۴۷

عامّه پسند یا ضد مصالح عامّه؟!

در عین حال بعضا، اتفاقاتی در رسانه ملی رقم می خورد، که خلاف رویکرد حکیمانه است. "سلبریتی گری" به ویژه در مناسبت ها و ایام و ساعات پر مخاطب، آفتی است که می تواند به کارکرد درست رسانه ملی آسیب جدی بزند.

به گزارش مشرق، «محمد ایمانی» تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه ای در کانال تلگرامی خود نوشت:

صدا و سیما، خط مقدم رسانه ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عناصر کار بلد و غیرتمندی هم که برای صیانت از کشور و انقلاب در این کانون مهم فعالیت می کنند، کم نیستند و باید به همه آنها خدا قوت گفت.

در عین حال بعضا، اتفاقاتی در رسانه ملی رقم می خورد، که خلاف رویکرد حکیمانه است. "سلبریتی گری" به ویژه در مناسبت ها و ایام و ساعات پر مخاطب، آفتی است که می تواند به کارکرد درست رسانه ملی آسیب جدی بزند.

اغلب این سلبریتی ها، همه یا بخش مهمی از شهرت و چهره شدن خود را مدیون صدا و سیما هستند. برخی از این ها، توسط خود رسانه ملی بر ساخته می شوند و سپس همان ها با اظهارات خارج از سواد و صلاحیت و تخصص و آگاهی، به منافع عمومی خسارت می زنند.

طیف سلبریتی های بی ظرفیت و رشد نایافته، به مرور زمان یا به استخدام سیاست بازان پوپولیست در می آیند و آدرس گمراه کننده به مردم می دهند؛ و یا در تار عنکبوت رسانه های مرتبط با ناتوی فرهنگی و اطلاعاتی گرفتار می شوند.

خسارت های ناشی از مواضع غیر تخصصی و غیر مسئولانه آنها، قبل از هر چیز به زندگی مردم بر می گردد. چه زمانی انتخاب درست و فنی در انتخابات را به انحراف می کشانند و چه آن گاه که  در زمین دشمن بازی می کنند و به شایعه و التهاب دامن می زنند.

رفتار یک بام و دو هوا در شان مدیران رسانه ملی نیست. آنها دو ماه قبل و در آستانه انتخابات مجلس، به نام مصلحت، برنامه های زنده ای مانند ثریا، جهان آرا و عصرانه را تعطیل کردند.

اما همزمان، برنامه های زنده ای در شبکه یک و سه و چهار و پنج، با محوریت برخی سلبریتی های درجه چند (یا بالقوه سلبریتی!) هنری و و رزشی پخش می شود که متضمن اظهار نظرهای غیر کارشناسی، ضد کارشناسی و یا یاس پراکنی است.

یک خواننده چند شب پیش در شبکه چهار این اشعار سیاه و نا امید کننده را خواند: "انگار نفرین کرده اند این خاک را اجداد ما- تا بوده زاری بوده و تا مانده غم در یاد ما/ ما نسل بازی خورده ایم، آتش به پرهامان زدند...".

یا در برنامه فرمول یک، خواننده ای ناشناخته و درجه سه، این آهنگ غمگین و مایوسانه را بازخوانی کرد : "کوچه ها باریکن، دکونا بسته ست، خونه ها تاریکن، طاقا شکسته ست، از صدا افتاده تار و کمونچه، مرده می برن کوچه به کوچه..".

آیا این مدل خوانندگی، روحیه و امید دادن به مردم است یا فشل کردن آنها؟ از دل این رویه، نشاط در می آید یا افسردگی و سر خوردگی؟

دیشب یک بازیگر درجه دو طنزهای تلویزیونی، در برنامه فرمول حاضر شد؛ و ابتدا هر چه را که یک پزشک متخصص مبتلا به کرونا و غلبه کرده بر آن با اظهارات کارشناسی امید بخش رشته بود، پنبه کرد.

سپس بدون سند و آگاهی، وزارت بهداشت را زیر سوال برد و حال آن که مجموعه عملکرد آن، تحسین سازمان بهداشت جهانی را بر انگیخته و جزو بهترین عملکرد ها در مواجهه با کرونا در دنیا ارزیابی می شود.

او سپس به فیلترینگ تلگرام  حمله کرد و مدعی شد اگر فیلتر از فضای مجازی برداشته می شد، وضعیت زندگی مردم بهتر می شد و بهتر با بیماری مبارزه می کردیم.

اولا با اجحافی که از سوی دولت و وزارت ارتباطات شد، تلگرام هرگز فیلتر نشد. یعنی در حالی که 22 میلیون نفر از مجموع 25 میلیون کاربر، از تلگرام کوچیده و در حال انتقال به پیام رسان های بومی مثل ایتا و سروش و گپ و آی گپ و بله و... بودند، به بهانه این که زمان انتقال طول می کشد، دو عصای هاتگرام و طلاگرام را به هزینه بیت المال زیر بغل  تلگرام گذاشتند.

با این کارشکنی، تصمیم درست ملی برای داشتن پیام رسان های "قانونمند، شفاف، مسئولانه، پاسخگو و امن" عملا اجرایی نشد! و این در حالی بود که فضاسازی بدخواهان ملت ایران، موجب وقوع نا امنی و اغتشاش و جنایت در دی ماه 96 و سپس آبان 98 شده بود.

ثانیا در همین فضا سازی های مسموم تلگرامی و اینستاگرامی، آنچه بیش از همه خسارت دید، معیشت مردم بود. بدخواهان با شایعه پراکنی سازمان یافته، سعی کردند کاری را که به تنهایی از تحریم ها برنیامده بود، عملی کنند: افزایش التهاب مصنوعی و تقاضای کاذب و نتیجتا، تولید تورم انتظاری.

ارتش رسانه ای دشمنان و گروهک ها در همین دو سال اخیر، بارها تلاش کرد به موازات اخلالگران اقتصادی، بازار ارز و سکه و خودرو و حتی ارزاق عمومی را به هم بریزد. به نحوی که می شود گفت بخشی از تورم 30 تا پنجاه درصدی دو سال اخیر، زیر سر همین التهاب افکنی و تولید تورم انتظاری است.

آیا امثال امیر حسین رستمی می توانند مسئولیت شایعات دروغ منتشره در فضای مجازی را که هم اعصاب و روان مردم را به هم می ریزد و هم قدرت خرید آنها را نابود می کند، به عهده بگیرند؟

آنها یک بار در انتخابات، در ازای امتیازاتی به بازی گرفته شدند  و با هشتگ های به عقب برنمیگردیم و روحانی تا1400، مدیریتی ضعیف و منفعل را به مردم تحمیل کردند که فعلا محل بحث ما نیست.

اما با جنایت در حق سفره و معیشت و آرامش مردم چه باید کرد؟ در همین هفته گذشته، الهابی رسانه ای به راه افتاد حاکی از این که تهران قرنطینه می شود، پمپ بنزین ها تعطیل خواهد شد و قحطی در راه است؛ پس تا می توانید آذوقه بخرید، به پمپ بنزین ها و فروشگاه ها هجوم ببرید، و زودتر به جاده بزنید"!

نتیجه چه بود؟ ازدحام در پمپ بنزین ها و فروشگاه ها، افزایش سفرها و شیوع کرونا، و تحمیل تورمی جدید به اقشار ضعیف جامعه، به نحوی که در برخی اقلام، تورم 50 نا 100 درصدی اتفاق افتاد.

مخلص کلام این که مدیریت صدا و سیما باید تجدید نظر اساسی در این  رویکرد به ظاهر عامه پسند اما در باطن ضد مصالح عمومی انجام دهد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا محمد ایمانی سلبریتی ها وزارت بهداشت صداوسیما فیلترینگ تلگرام دولت روحانی سازمان بهداشت جهانی امیرحسین رستمی رسانه ملی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۰۱۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا

در حالی که اغلب دانشگاه‌های آمریکا درگیر اعتراضات در حمایت از فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی هستند و پلیس این کشور خشونت بی‌سابقه‌ای علیه دانشجویان به کار می‌برد، چهره‌های سینمایی جهانی به شکل عجیبی نسبت به این موضوع سکوت پیشه کرده‌اند؛ دقیقا برعکس رویه‌ای که درباره کشورهای دیگر در پیش می‌گیرند!

به گزارش ایسنا، حملات وحشیانه و گسترده نظامیان ارتش اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع غزه، منجر به شهادت و مجروح شدن هزاران فلسطینی بی‌گناه شده و این جنایات کم سابقه زمینه را برای اعتراضات گسترده در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا و حتی اروپا فراهم کرده است، اعتراضاتی که با خشونت و سرکوب شدید تاکنون به بازداشت ۱۰۰۰ دانشجو انجامیده است.

اما موضوعی که بیش از هر چیز به چشم می‌آید، سکوت سلبریتی‌های سینمای جهان و رسانه‌های فارسی‌زبان ضدایرانی در قبال این برخورد خشونت آمیز با دانشجویان معترض است؛ آن هم در شرایطی که آن‌ها در نابسامانی‌های مرتبط با کشورهای دیگر از جمله اعتراضات ۱۴۰۱ ایران، اظهارنظر را وظیفه و رسالت خود می‌دانستند؛ آن‌ زمان علاوه بر رسانه‌های فارسی‌زبان، چهره‌هایی سینمایی مانند انجلینا جولی، ماریون کوتیار، فلورنس پیو، اورلاندو بلوم، شارلیز ترون، جنیفر انیستون، جنیفر گارنر و... درباره اعتراضات ایران واکنش‌ نشان داده بودند.

به عنوان مثال، جی.‌ کی. رولینگ، نویسنده مطرح بریتانیایی و خالق مجموعه «هری پاتر» که مخاطبان فراوانی دارد، با بازنشر ویدیویی از مسیح علی‌نژاد که در آن زنان ایرانی در حال کوتاه کردن موهای خود بودند، نوشته بود: «شجاعت واقعی این شکلی است». یا انجلینا جولی، بازیگر مشهور آمریکایی در یک پست اینستاگرامی به «زنان شجاع، سرکش و نترس ایران زمین» ادای احترام کرد و خطاب به زنان ایرانی گفت: «شما را می‌بینیم». ژولیت بینوش با انتشار ویدئویی از قیچی کردن موی خود و بازیگرانی مانند ماریون کوتیار ویدیوهایی در حمایت از اعتراضات ایران منتشر کردند و «در همبستگی، برای حق آزادی برای زنان و مردان ایرانی» مطالبی را منتشر کرد.

اغلب سلبریتی‌های سینمایی که بی‌واهمه در مورد مسائل داخلی سایر کشورها در صفحات اجتماعی خود در فضای مجازی اظهارنظر می‌کنند، در شرایطی موضع سکوت اتخاذ کرده‌اند که صدای مخالف دانشجویان آمریکایی توجهات را بیش از پیش به وضعیت جنگ در غزه جلب کرده و بحث‌های گسترده‌ای را در سیاست خارجی ایالات متحده در قبال اسرائیل ایجاد کرده است. با این‌حال، انتشار ویدیوهایی از برخوردها و دستگیری‌های خشن در محیط‌های دانشگاه‌ی امریکا توسط پلیس این کشور که تعدادی از آن‌ها، اساتید و دانشجویان زن هستند، بازتاب‌های جهانی داشته اما تاکنون با واکنش خاصی از سوی این چهره‌ها مواجه نشده است.

همچنین رسانه‌های فارسی زبان نیز ترجیح داده‌اند چشم خود را روی این اتفاق ببندند.

توضیح ویدئو: دستگیری یک استاد دانشگاه معترض در واشنگتن

اما این اعتراض‌ها و خشونت‌های زیاد پلیس آمریکا در محیط دانشگاهی علیه معترضان به اسرائیل، باعث شده است صدای کسانی که پیش از این با حمایت‌های بی‌قید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی مخالف بودند، بیش از پیش به گوش جامعه آمریکا برسد. معترضان در دانشگاه‌های آمریکا خواستار آتش بس در جنگ با فلسطین، خارج کردن سرمایه‌های دانشگاهی از شرکت‌هایی که با ارتش اسرائیل همکاری دارند و پایان کمک‌های نظامی آمریکا به این رژیم هستند. در این میان، گرچه چهره‌هایی مانند «سوزان سراندون»، «جان کیوزاک» و «مارک روفالو» در واکنش به سرکوب اعتراضات دانشجویی توسط پلیس آمریکا پست‌هایی در صفحه اجتماعی ایکس (توئیتر) خود منتشر کردند، شمار زیادی از چهره‌های معروف فعال در عرصه هنر و سرگرمی واکنش خاصی به این موضوع نداشته‌اند که البته این موضوع را می‌توان به وحشت آنها نسبت به عواقب احتمالی حمایت از فلسطین نسبت داد.

لازم به توضیح است که در مواردی، حمایت چهره‌های سینمایی مطرح و به ویژه هالیوودی از فلسطین تبعاتی برای آنها داشته و حتی به کنار گذاشته شدن آن‌ها از پروژه‌ها انجامیده است؛ چرا که بخش قابل توجهی از سرمایه‌های هالیوود در اختیار کمپانی‌هایی با مالکان یهودی است و به نوعی ترس از وورد چهره‌ها به لیست سیاه هالیوود در مواردی مانع از اظهارنظر صریح سیاسی در حمایت از فلسطین شده است. به عنوان مثال «ملیسا باررا» بازیگر سری فیلم‌های «جیغ» به دلیل محکوم کردن حمله اسرائیل به غزه و درخواست آتش‌بس از سری فیلم‌های ترسناک «جیغ» کنار گذاشته شد و آژانس بازیگری که نماینده «سوزاندن سراندون» بازیگر برنده اسکار است هم پس از صحبت‌های او در محکومیت حمله به غزه، به همکاری با این بازیگر پایان داد.

به بیانی دیگر، بر خلاف جنبش‌های اخیر چون «Black Lives Matter» (زندگی سیاه‌پوسان اهمیت دارد) که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ با اتحاد هالیوودی علیه سیاست حاکم ایالت متحده همراه بود اما درباره جنگ اسرائیل در غزه هالیوود دچار دودستگی شده است. در عین حال، در موضوع حمله اسرائیل به غزه که باز هم پای امریکا به شکل آشکار در درگیری مستقیم نبود، بسیاری از هنرمندان مانند «بردلی کوپر»، «آلفونسو کوارون»، «سلنا گومز»، «لوپیتا نیونگو»، «جنا اورتگا»، «واکین فینیکس»، «مارک روفالو» و «مارک رایلنس» از جمله بیش از ۲۶۰ نفری بودند که نامه‌ای را امضا کردند که در آن از جو بایدن و کنگره خواستار آتش‌بس فوری در غزه شدند، اما برخی دیگر از سلبریتی‌های هالیوودی همچنان به دلیل بی‌تفاوتی یا ترس از دست دادن جایگاه خود اظهارنظر خاصی در این باره نداشته‌اند.

باید منتظر ماند و دید و رویکرد یک بام و دو هوای سلبریتی‌های هالیوود در قبال اظهارنظر پیرامون مسائل جهانی تا چه زمانی ادامه دارد و آیا آنها قادر خواهند بود در مورد مسائل داخلی آمریکا نیز به همان صراحتی صحبت کنند که در مورد مسائل سایر کشورها اظهار نظر می کنند یا خیر؟

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردان سلبریتی که فیلر تزریق کرده‌اند
  • سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا
  • نگاه مجلس آینده باید به منافع و مصالح ملی باشد
  • قائمشهر یک سلبریتی جدید دارد
  • تمدید قرارداد مربی تیم فوتسال گیتی پسند اصفهان
  • درخواست کیهان برای حمایت از «طرح نور»: با ۱۱۰ تماس بگیرید!
  • کیهان: مردم با ۱۱۰ و ۱۹۷ تماس بگیرند و از طرح نور حمایت کنند
  • رهبر انقلاب در دیدار معلمان: تبیین مصالح بنیادی کشور و نظام از وظایف معاونت پرورشی است (فیلم)
  • رهبر انقلاب: تبیین مصالح بنیادی از وظایف معاونت پرورشی است
  • معلمان سلبریتی که نمی‌شناسید!